🇧🇪 100% Belgische productie
🌍 Lage ecologische voetafdruk
🌳 Voor elke tuintoepassing
🔅 ideale bodemisolatie
 💧 vochtregulering ondergrond
Kastanje houtsnippers
No items found.

Kastanje houtsnippers

Houtsnippers van hoge kwaliteit met lange levensduur. Deze zijn bruikbaar in de volledige groenzone. Ideaal voor wandelpaden en in bloembakken.

Door de opbouw van de houtstructuur ontstaan er na de verwerking onregelmatige kalibers die mooi aansluiten. Daardoor kan je met kastanje houtsnippers al een mooi aansluitende laag hebben vanaf 50mm.

Beschikbaar in

in Big Bag

110
Bedekbare oppervlakte
Met deze verpakking kan je ongeveer ±
This is some text inside of a div block.
m² grond bedekken
leveringsmogelijkheden
Thuislevering op vrijdag
Thuislevering op vrijdag
Bel voor beschikbaarheid:
Ophalen bij Het Wilgenbroek
Ophalen bij Het Wilgenbroek
Bel voor beschikbaarheid:
050 40 50 30
Ophalen bij Gravelart
Ophalen bij Gravelart
Bel voor beschikbaarheid:
050 24 10 40

De Kastanje is een Belgische hardhoutsoort met vele toepassingen. Deze houtsoort valt in de tweede duurzaamheidsklasse op wereldniveau maar staat dus bovenaan in de top 5 van in België groeiende houtsoorten.

De kastanje is niet streekeigen maar groeit wel in België en staat niet op de lijst van de te bestrijden exoten. De bruin beige kleur zal wel vergrijzen door blootstelling aan zonlicht. De kastanjesnippers dragen een gele kleur na de verwerking en verkleuren door zonlicht naar een licht grijs.

Gezien de duurzaamheid van de houtsoort kan je deze dus zeer goed gebruiken in bloembakken of smalle groenzones waar weinig marge is.

Er kunnen ‘roest’ sporen op de bestrating komen, dit komt door looizuur. Een stof die vrijkomt door een natuurlijk proces van het hout om zichzelf te beschermen tegen bv bosbranden. Dit kan gereinigd worden met voldoende verdund oxaalzuur. Een nabehandeling met bleekwater kan, al moet je wel opletten voor de beplanting.

We adviseren een laagdikte van 7,5cm tot 10cm.