Correct gebruik van houtsnippers
Haal optimaal rendement van uw Arbix houtsnippers

Arbix houtsnippers vermindert de groei van kruidachtige beplanting onder de vorm van onkruiden. Een laag Arbix houtsnippers isoleert de ondergrond en zorgt ervoor dat er minder uitdroging is in de toplaag van de doorwortelbare ruimte.

Indien de snippers dienen als onkruidremmer, moet de bodem eerst onkruidvrij gemaakt worden.

Om de onkruidremming te garanderen moet de dikte van de laag behouden blijven door het aanbrengen van nieuwe Arbix houtsnippers.

De Arbix houtsnippers worden geadviseerd in een laag tussen de 5cm en maximaal 18cm dik. Dit is afhankelijk van de soort houtsnippers en het toepassingsgebied.

De Arbix houtsnippers houden het natuurlijk niveau van uw groenzone, plantenborder, tuinpad, speelzone op pijl en zorgen voor een natuurlijke bestrating. De houtsnippers leveren een meerwaarde aan de biodiversiteit in de doorwortelbare groeiruimte.

De Arbix houtsnippers kunnen niet gebruikt worden als bemesting. De houtsnippers zijn geen bemesting.

Het onderwerken van onverteerde houtsnippers is niet gebruikelijk gezien deze te veel zuurstof zal ontnemen van de bestaande beworteling.

De groei van schimmels onder de vorm van saprofyt of paddenstoelen kan mogelijk voorkomen en zijn normaal, deze zijn de bio- organismen van de natuurlijke vertering en verbeteren het bodemleven.

Arbix houtsnippers mogen niet gebruikt worden in bos gezien deze de spontane vegetatie remmen en de natuurlijke cyclus van het bos benadelen.

Arbix houtsnippers moeten voor het gebruik ervan of in alle vormen van verpakking droog bewaard worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt en tot binnenkort!
Helaas, er ging iets mis bij het versturen van dit formulier.