Onze filosofie: 100% herbestemming

Producten van lokale oorsprong met respect en meerwaarde voor de natuur
Arbix houtsnippers filosofie

De natuur komt op de eerste plaats

Alle producten die we op de markt brengen zijn een rest- of bijproduct van een andere verwerking. We vinden het belangrijk om met respect om te gaan met de natuur en de beschikbare grondstoffen. Deze filosofie trekken we door in het volledige productieproces.

De verwerking van de producten gebeurt zoveel mogelijk met groene stroom en het drogen laten we gebeuren op natuurlijke wijze. Door lege ritten te beperken houden we onze uitstoot zo laag mogelijk.

We produceren énkel op basis van beschikbare grondstoffen

Arbix houtproducten zijn afkomstig uit hout van bosbeheer, parkbeheer of particulier boombeheer. We kiezen er bewust voor om deze bomen niet te exporteren naar een verre locatie maar zelf te verwerken naar een waardevol herbestemmingsproduct. Zo houden we de grondstoffen dicht  bij de originele groeilocatie en beperken we de CO2 uitstoot.
Er wordt niet gekapt of industrieel geoogst om de eindproductie te bevorderen. Enkel op basis van beschikbare grondstoffen en met zicht op de benodigde stock. Daarom verwerken we enkel wat beschikbaar en nodig is. Het is dus goed mogelijk dat een bepaalde houtsoort tijdelijk niet voorradig is.

Ons hout is 100% Belgisch. 85% van het gewonnen hout komt uit Vlaanderen en zal ook terug in Vlaanderen worden verdeeld.

We maken enkel producten om de natuur vooruit te helpen

Na het verwijderen van de bomen worden er altijd minstens evenveel nieuwe bomen aangeplant tenzij er voldoende streekeigen spontane vegetatie aanwezig is.

We werken aan het bos van de toekomst door mee te werken aan verantwoord bosbeheer. Vooraleer we een stuk bos beheren gebeurt er altijd een voorafgaand onderzoek. Dit onderzoek schat in hoeverre de omvorming van een groenzone ecologisch verantwoord is zodat deze zonder hulp verder kan ontwikkelen.

Alle producten zijn gemaakt om de bestaande natuur te helpen beheren, een groene ruimte te bevorderen of in te kleden.E

Een Arbix houtproduct moet altijd bijdragen aan een gezonde natuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt en tot binnenkort!
Helaas, er ging iets mis bij het versturen van dit formulier.