Kastanje houtsnippers

125.00
per doosje van 4,5l
per m³

Houtsnippers van hoge kwaliteit met lange levensduur. Deze zijn bruikbaar in de volledige groenzone. Ideaal voor wandelpaden en in bloembakken.

Door de opbouw van de houtstructuur ontstaan er na de verwerking onregelmatige kalibers die mooi aansluiten. Daardoor kan je met kastanje houtsnippers al een mooi aansluitende laag hebben vanaf 50mm.

Kaliber
De snippergrootte varieert tussen
00-55
mm

Producten

Kastanje houtsnippers per m³

125.00
per m³ vrac
(inclusief BTW)
117.92
(exclusief BTW)
Meer info? Contacteer ons
050 37 42 29
of
info@arbix.be
±
14
m² grond bedekken
00-55
mm
snippergrootte
Product is niet in voorraad
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Aantal in voorraad:
11

Kastanje houtsnippers in big bag

150.00
per Big Bag
(inclusief BTW)
141.51
(exclusief BTW)
Meer info? Contacteer ons
050 37 42 29
of
info@arbix.be
±
14
m² grond bedekken
00-55
mm
snippergrootte
Product is niet in voorraad
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Aantal in voorraad:
11

Productinformatie

De kastanje is een Belgische hardhoutsoort met vele toepassingen. Deze houtsoort valt in de tweede duurzaamheidsklasse op wereldniveau maar staat dus bovenaan in de top 5 van in België groeiende houtsoorten.

De kastanje is niet streekeigen maar groeit wel in België en staat niet op de lijst van de te bestrijden exoten. De bruin beige kleur zal wel vergrijzen door blootstelling aan zonlicht. De kastanjesnippers dragen een gele kleur na de verwerking en verkleuren door zonlicht naar een licht grijs.

Gezien de duurzaamheid van de houtsoort kan je deze dus zeer goed gebruiken in bloembakken of smalle groenzones waar weinig marge is.

Er kunnen ‘roest’ sporen op de bestrating komen, dit komt door looizuur. Een stof die vrijkomt door een natuurlijk proces van het hout om zichzelf te beschermen tegen bv bosbranden. Dit kan gereinigd worden met voldoende verdund oxaalzuur. Een nabehandeling met bleekwater kan, al moet je wel opletten voor de beplanting.

We adviseren een laagdikte van 7,5cm tot 10cm.

Extra informatie

Leveringsmogelijkheden
Ophalen bij Het Wilgenbroek
Bel voor beschikbaarheid: 050 40 50 30
Ophalen bij Gravelart
Bel voor beschikbaarheid: 050 21 10 40
Verzending via Bpost

Ook interessant voor jou

Waarom zijn houtsnippers zo handig?

Een duurzaam natuurproduct die jouw bodem gezond houdt en onkruid remt. De isolerende waarde houdt vocht in de bodem bij grote droogte.

Arbix houtsnippers zijn van lokale oorsprong dus hoef je je helemaal geen zorgen te maken over de impact van uw houtsnippers. De houtsnippers zijn afkomstig uit gesteltakken.

Gezien in de gesteltakken meer hout dan kruidachtig materiaal aanwezig is, is de duurzaamheid veel groter dan tegenover de houtsnippers van twijgen. Doordat er weinig kruidachtig materiaal aanwezig is verloopt het verteringsproces trager waardoor ze langer blijven liggen.

De houtsnippers zorgen voor een luchtdoorlatende laag zonder zonlicht door te laten en dus de groei van onkruid te remmen.

De houtsnippers zorgen voor een zachte ondergrond om over te wandelen of op te spelen. Door de verschillende soorten houtsnippers kan je ook soortspecifiek aan de groeiplaatsverbetering van de toekomst werken. De Arbix houtsnippers verhogen de biodiversiteit in de doorwortelbare groeiruimte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt en tot binnenkort!
Helaas, er ging iets mis bij het versturen van dit formulier.