Parktuin onder handen van Arbix

9
/
6
/
2021

Hoe groot of klein je tuin ook is, er zijn bijna altijd stukjes of hoekjes waar je niet meteen raad mee weet. Kiezen voor gras lijkt in zo’n geval de beste optie, maar dat vraagt natuurlijk ook wat onderhoud. Arbix houtsnippers bieden de ideale oplossing voor de afwerking van je tuin! Het is een bodembedekking die voor afwisseling in kleur en begroeiing zorgt, de biodiversiteit bevordert en geen onderhoud nodig heeft.

Parktuin onder handen van Arbix

We mochten ons uitleven in deze parktuin in Hertsberge (Oostkamp). In deze grote tuin vulden we de vrije ruimte tussen streekeigen bomen en beplanting aan met diverse soorten Arbix houtsnippers.

Rond de hulsthagen en kleine bomen strooiden we een mix van larix en douglas, een duurzame combinatie die de bomen en hagen lang van dienst zullen zijn. Voor de grotere oppervlaktes tussen de beplanting kozen we voor stammix, ideaal om op te wandelen en de ondergrond van de bomen te optimaliseren.

De snipperlaag dient in de eerste plaats als buffer voor het regenwater en zorgt voor een evenwichtige drainage. Daarnaast remt het ook de groei van onkruid af, zodat de nieuwe aanplant alle nodige voedingsstoffen kan opnemen en optimaal kan groeien.

Ook de bodem geniet mee van een laagje houtsnippers. De samenstelling van Arbix snippers wekt nieuw bodemleven op en biedt een natuurlijke garantie voor de toekomst. Deze parktuin is dus op en top zomerklaar en zal dankzij de ideale bodemomstandigheden de beplanting optimaal laten floreren.

Jouw (park)tuin verbeteren met Arbix houtsnippers? Neem contact met ons op of bekijk ons ruim aanbod aan verschillende soorten snippers!

Parktuin onder handen van Arbix
Parktuin onder handen van Arbix
Parktuin onder handen van Arbix
No items found.
Parktuin onder handen van Arbix

Andere interessant nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt en tot binnenkort!
Helaas, er ging iets mis bij het versturen van dit formulier.